Älä osta toriparkkia! - Ilmoittaudu ostoboikottiin!

Iloinen Asko

Iloinen Asko
Isä poikansa kuvaamana. Alkusyksy 2008.

maanantai 5. tammikuuta 2009

Kokoomuksen Randell masentaa

. . .
Kokoomuksen Turun kaupunginhallituksen päätoimiseksi puheenjohtajaksi nimeämä Aleksi Randell masentaa jo ennen muodollista valintaansa (Turun Sanomat 4.1.2009).

Hän jaksaa yhä ajaa Toriparkin rakentamista! Eikä mistään kansanäänestyksestä tietysti saisi olla puhettakaan. Nyt hän perustelee toriparkkia elvytyksellä. Rakentamisenhan pitäisi kuitenkin alkaa vasta Sivistymättömyysvuoden 2011 jälkeen. Vai miten se nyt oli?

Ellei tosiaan tarkoitus olekin, että merkittävin tapahtuma Turussa tuona vuonna on valtavan montun kaivaminen torille. Kyllä sinne tietysti hienoja tapahtumia saadaan aikaan. Monessa porukassa on jo sielujen silmin nähty, miten valonheittimien loisteessa Wagner soi, nostokurjet pyörivät ja Yrjänä Ermala nousee säkkipillejä soittaen jättiläismäisestä vetisestä savikuopasta. Kyllä siinä kulttuurituristeilla olisi ihmettelemistä.

Randell nostaa tietysti kaupungin hallitussopmuksesta ainoana asiana esille "talouden tasapainottamisen". "Tämä asia täytyy olla kiveen hakattu", hän ärjyy.

Randell uhkaa taas palveluverkon "tarkastelulla" ja "uusimisella". Se tarkoittaa palvelua tarjoavien paikkojen vähentämistä. Palveluverkkoa "voidaan Randellin mukaan uusia jopa siten, että palvelut paranevat". Niinpä. Ainahan palvelut paranevat, kun niitä tarjotaan harvemmissa paikoissa ja kauempana palveluita tarvitsevien ihmisten kodeista!

Myös Hirvensalon, Satavan ja Kakskerran asukkaat saavat varoa tätä kokoomuksen kellokasta, joka puolustaa näiden saarten kaavoitussuunnitelmia. Siis ylikaavoitusta ja saarten luonteen lopullista pilaamista.

Myönteinen ajatus on Turun osallistuminen elvytykseen valtion kanssa, mutta tältä osin Randellin esitykset ovat yhtä pitkää kuin leviääkin: "On joitakin invetointeja, joita voidaan sirtää. Toisia voi taas aikaistaa". Ja taloutta pitää vain koko ajan "tasapainottaa".

Randellin kutsumiin talkoisiin ei Vasemmistoliiton kannata osallistua, jos suunnitelmat ja tarjoilut ovat tätä tasoa.
________________________________________________________

1 kommentti:

riikka oksanen kirjoitti...

Kiitos Askoseni hyvästä yrityksestä Martin ja Mikaelin puolesta. Harmittaa, kun ei ole tulossa poikalapsia; nimeäisin ne oitis Martiksi ja Mikaeliksi! Vastustaminen on kieltämättä aina rasittavaa, mutta minkäs teet, kun päätökset ja esitykset ovat aina niin kansalaisvastaisia, ettei normaali kunnallispoliitikko ehdi edes miettiä rakentavampaa vaihtoehtoesitystä. Taisteluterveisin, Jaska Palviainen