Älä osta toriparkkia! - Ilmoittaudu ostoboikottiin!

Iloinen Asko

Iloinen Asko
Isä poikansa kuvaamana. Alkusyksy 2008.

maanantai 9. marraskuuta 2009

Turun ensi vuoden budjettiin 1,16 miljoonaa lisää kulttuurille!

. . .

Olemme Turun kulttuurilautakunnassa olevan ryhmätoverisi Li Anderssonin (vas) kanssa esittäneet, että kaupungin ensi vuoden budjettiin lisättäisiin 1 160 000 euroa kulttuurilautakunnan menoihin. Tällä lisäyksellä kulttuuritoimi vosi jatkaa ensi vuonna suurin piirtein tämän vuoden tasolla. Kaikkien kustannusten nousua tässäkään summassa ei ole otettu huomioon.

Lisäys on laskettu kaupunginjohtaja Mikko Pukkisen ensimmäisen budjettiesityksen pohjalta.

Jos Pukkisen esitys toteutuu sellaisenaan, kulttuurilautakunnalla on ensi vuonna yli mljoona euroa kuluvaa vuotta vähemmän käytettävissään. Se tarkoittaa vähemmän teatterinäytäntöjä ja konsertteja, harvempia näyttelyitä, lyhyempiä museoiden aukioloaikoja ja kovempia paineita sulkea taas joitakin lähikirjastoja. Myös taiteiljoiden apurahoja ja kulttuuriyhdistysten ja yhteisöjen avustuksia voidaan joutua pienentämään.

Kaupunginjohtaja Pukkinen esittää myös kaupunginteatterin yhtiöittämistä koskevan selvityksen tekemistä. Sen tilalle olen esittänyt seuraavaa virkettä:

"Selvitetään vaihtoehdot kaupunginteatterin, orkesterin ja museoiden hallinnollisen aseman muuttamiseksi niin, että niiden toimintamahdollisuudet paranevat."

Esitysten yleiset, Lin ja minun yhdessä valmistelemat, perustelut viime lauantaina Turun vasemmistoliiton seminaarissa. Liitän power point -esityksen oheen (kunhan selvitän, miten sen voi tehdä).
__________________________________________________________________

Ei kommentteja: