Älä osta toriparkkia! - Ilmoittaudu ostoboikottiin!

Iloinen Asko

Iloinen Asko
Isä poikansa kuvaamana. Alkusyksy 2008.

tiistai 2. joulukuuta 2008

Kansanäänestys toriparkista: Tähän mennessä kertyneet 12 879 nimeä jätetty kaupunginvaltuustolle

. . .

Kansanäänestysaloitetta toriparkista kannattavien listat sitten jätettiin tänään Turun
kaupungin kirjaamoon.

Paikalla olivat myös valtuuston puheenjohtaja Jukka Mikkola (sd) ja varapuheenjohtaja Sauli Saarinen (vas) sekä kiitettävästi tiedotusvälineiden edustajia kameroineen.

Henry Söderholm selvisi mainiosti puhemiehen hommista kansanäänestysliikkeen edustajana. Paikalla oli lisäksi kymmenkunta meitä liikkeen aktiiveja.

Nimien kokonaismääräksi tuli tähän mennessä 12 879. Aamulla kirjaamoon tuotiin vielä yli 99 nimeä, jotka ovat siis kokonaisluvussa mukana.

Tulos on aivan erinomainen. Se vastaa noin 8,9 prosenttia Turun äänioikeutetuista. Määrä teki selvästi vaikutuksen sekä valtuuston puheenjohtajiin että paikalla olleisiin toimittajiin.

Vielä palauttamattomat listat pitää toimittaa ja kehottaa toimittamaan Maailmankauppa Aamutähteen (Eerikinkatu 5). Haen niitä sieltä ja kiikutan kaupungin kirjaamoon joukon jatkoksi. Eli tosiasiallinen allekirjoittajien joukko tulee vielä kasvamaan. Kokonaismöäärän kehittymisestä tiedotetaan liikkeen blogisivuilla ja täällä.

Jukka Mikkolan listojen vastaanottotilaisuudessa esittämien selitysten mukaan
kansanäänestysaloite tullee käsittelyyn aikaisintaan uuden valtuuston ensimmäisessä kokouksessa, joka olisi todennäköisesti 19.1..

Kansanliike seuraa tilanteen kehittymistä ja reagoi tarpeen vaatiessa sopivin keinoin.
____________________________________________________________________

Ei kommentteja: