Älä osta toriparkkia! - Ilmoittaudu ostoboikottiin!

Iloinen Asko

Iloinen Asko
Isä poikansa kuvaamana. Alkusyksy 2008.

torstai 4. joulukuuta 2008

Keskustassa muutosvalmiutta. - Vihreät taipuvat taas kokoomusvaltaan?

. . .
Entinen kansanedustaja ja Turun uusi kaupunginvaltuutettu Jarmo Laivoranta (kesk) esitti eilen (3.12.) Turun Sanomien Kirjoittajavieras-palstalla hyviä huomioita:

"Päättyvän valtuustokauden tulokset puoltavat kriittistä suhtautumista ryhmien väliseen sopimukseen. Asiapohjalta avoimesti valmistellen sopimuksesta voi tulla toimiva ja positiiviseen muutokseen johtava. Sopimus, joka ”ostetaan” kytkemällä siihen salaisia kassakaappisopimuksia jatkaa entistä menoa."

"En ymmärrä miten vaaleissa saatu yhdeksäntoista paikkaa kuudestakymmenestä seitsemästä edustaa demokraattista valtaa, jonka tahdon mukaan pitäisi toimia. Tällä ajattelutavalla yhtynyt vasemmisto voisi kahdellakymmenellä viidellä paikalla vaatia vieläkin suurempaa roolia. Unohtaa ei pidä myöskään todellisten vaalivoittajien vihreiden vetämää keskiryhmää, jossa on kaksikymmentä valtuutettua."

"Suuren uhan muodostaa kuitenkin keskeisten luottamuspaikkojen kytkeminen sopimukseen ja tiukka ryhmäkuri. Sekin vaara on olemassa, että sopimus ostetaan asioilla, jotka salataan julkisuudelta. Tämä uhka olisi huomattavasti pienempi, jos asioihin vaikuttaminen olisi intohimoista suurempi kuin keskeisiin paikkoihin pyrkiminen."

Kirjoitus viestii muutosvalmiudesta, ainakin uuden keskustalaisen valtuutetun puolelta. Joidenkin valtuustoryhmien välisistä puolivirallisista neuvotteluista tihkuneet tiedot viittaavat ikävä kyllä siihen, että vihreät olisivat taas valmiita tukemaan kokoomuksen johdolla tehtävää hallitussopimusta ja sen mukaista kaupunkipolitiikkaa seuraavatkin neljä vuotta.

Vihreiden johdon joidenkin edustajien (ilmeisesti ainakin Mika Helva on kokoomusyhteistyön kannalla) suuntautuminen on todella kummallista. Missä asioissa kokoomus on esittänyt ja toteuttanut vihreiden julkisuudessa esittämän ohjelman mukaista politiikkaa? Toriparkki? Suuret kaavaratkaisut? Palveluiden säilyttäminen? Bussilippujen hinnat? Kunnallisvero?

Vasemmistoliitto, sosiaalidemokraatit ja vihreät olisivat vankka ja toimintakykyinen enemmistö Turun kaupunginvaltuustossa. Jos keskusta liiittyisi tähän enemmistöön, se olisi vielä vahvempi.
____________________________________________________________________

Ei kommentteja: