Älä osta toriparkkia! - Ilmoittaudu ostoboikottiin!

Iloinen Asko

Iloinen Asko
Isä poikansa kuvaamana. Alkusyksy 2008.

maanantai 17. marraskuuta 2008

Kansanäänestys toriparkista: Nimienkeruulla kiire!

. . .

Toiminta kansanäänestyksen aikaansaamiseksi toriparkista tehostuu.

Myös tahti tiivistyy, koska kampanja asetti viime lauantaina pidetyssä kokouksessaan tavoitteeksi kerätä vaaditut noin 7 500 nimeä kahdessa viikossa niin, että ne voitaisiin luovuttaa kaupunginvaltuustolle viimeistään tiistaina 2.12.

Aikataulun sanelee toriparkkia ajavien virkamiesten ja poliitikkojen kiire. Päätös asiasta aiotaan ilmeisesti tehdä kaupunginvaltuustossa 15.12..

Nimienkeräystä tehdään tästä maanantaista alkaen joka päivä torilla ainakin kello 14 -18 välisenä aikana, lauantaina ja sunnuntaina aikaisemmin.

Torikeräykseen voi ilmoittautua osoitteeseen fillarikirppis@estelle.fi, tai vain mennä mukaan. Vapaita aikoja eli aikavälejä, jolloin torille tarvitaan ihmisiä, voi katsoa kampanjan blogista (linkki yllä ja alla).

Vihreät näyttävät ottavan asian tosissaan ja heidän johtohenkilöistään on kampanjassa mukana muun muassa valtuutetut Katri Sarlund ja Pauliina de Anna. Vasemmistoliittolaisista lauantaina kampanjan tapaamisessa olimme mukana vain Jonne Pohjoiskoivisto ja minä. Syynä vähälukuisuuteemme oli se, että turkulaisia vasemmistovaikuttajia oli lauantaina seminaarissa valmistautumassa ensi vaalikauden koitoksiin. Ensimmäisessä palaverissa meitä olikin enemmän ja sitä vetikin Mirka Muukkonen.

Suunnittelupalavereissa on ollut hyvä, joskin vähän jäykkä, tunnelma. Asiat ovat kuitenkin menneet eteenpäin hyvässä yhteisymmäryksessä, mikä on tietenkin tärkeintä.

Ilmoittauduin itse toimitettujen listojen haltijaksi eli niitä voi minulle toimittaa suoraankin. Muutoin kerätyt listat toimitetaan Maailmankauppa Aamutähteen (Eerikinkatu 5) tai torin keräyspisteeseen tai kampanjan palavereihin.

Seuraava avoin kokous pidetään torstaina 20.11. klo 18 Kirjakahvilassa.

Jo tuloksia

Kansanäänestys toriparkista -kampanja on jo saanut jotain aikaan pelkällä olemassaolollaan - tai ainakin se on vaikuttanut. Sosiaalidemokraattinen valtuustoryhmä ei nimittäin eilisessä kokouksessaan pystynyt päättämään kannastaan, vaan siirsi päätöksenteon valtuuston seuraavan kokouksen yhteyteen 1.12.. Turun Sanomien mukaan enemmistö sd-ryhmästä olisi nyt toriparkkia vastaan. Mene, tiedä tuosta.

Nimienkeräyslistoja

Kuka tahansa voi kerätä kansanäänestystä vaativien nimiä ja toimittaa ne kampanjalle: Maailmankauppaan, torille, palavereihin tai suoraan minulle. Luonnollisesti myös vajaita listoja voi tuoda. Keräyslistan tai -listoja voi tulostaa kampanjan blogisivuilta:

http://turuntoriparkki.blogspot.com/

Blogissa on myös muuta, ajantasaista tieto kampanjasta.

Olen itse kerännyt tähän mennessä seitsemänkymmentä (70) nimeä. Täytyy parantaa vielä paljon. Homma on kyllä helppoa, koska kaikki (eli noin 49 viidestäkymmenestä) kannattaa kansanäänestystä, ainakin tähänastisen kokemukseni mukaan.

Kaikki nimiä keräämään, demokratian puolesta!
____________________________________________________________________

Ei kommentteja: