Älä osta toriparkkia! - Ilmoittaudu ostoboikottiin!

Iloinen Asko

Iloinen Asko
Isä poikansa kuvaamana. Alkusyksy 2008.

keskiviikko 5. marraskuuta 2008

Vasemmistoklubilla suuntauduttiin tulevaisuuteen

Turun Vasemmistoklubi kokoontui maanantaina noin kahdenkymmenen viiden ihmisen (25) joukolla. Paikalla oli pääasiassa Vasemmistoliiton ehdokkaita ja vaalityössä mukana olleita, nuoria, keski-ikäisiä ja vanhempiakin, naisia ja miehiä suurin piirtein yhtä monta. Mukana oli useita sellaisia, jotka eivät ollet aikaisemmin löytäneet tietä Klubin keskusteluihin.

Asko Mäki, Reijo Salmi ja Tarmo Aaltonen esittelivät keskustelun pohjaksi koko maan, vaalipiirien ja Turun vaalituloksia ja myös omia näkemyksiään siitä, miksi oli käynyt kuten kävi.

Keskustelussa käytiin läpi useita Vasemmistoliiton vaalityössä Turussa ilmenneitä ongelmia ja puutteita, mutta pääasiassa ilmaistiin tyytyväisyyttä hyvän tulokseen. Koko maan tulokset sen sijaan herättivät paljon huolta.

Keskustelu kääntyi pian tulevaisuuteen. Kaikki olivat jo suuntautumassa tulevalle vaalikaudelle ja tuleviin vaaleihin. Puheenvuoroissa esitettiin kymmeniä ajatuksia siitä, miten Vasemmistoliiton toimintaa ja vaalityötä voitaisiin parantaa. Nämä esitykset tullaan toimittamaa puolueen kunnallisjärjestön käsiteltäviksi.

Politiikan sisällöistä puhuttaessa päädyttiin yksimielinen ajatukseen, jonka mukaan kokoomus on nähtävä todellisena vastustajana, ja sosiaalidemokraattien, vihreiden ja perussuomalaistenkin kanssa on pyrittävä yhteistyöhön, vaikka kolmen viimeksi mainitun kanssa samoista äänistä kilpaillaankin.

Yksittäisistä poliittisista tavoitteista esille nousivat palveluiden turvaamien alueilla ja toriparkin rakentamisen torjuminen.

- Turun vasemmistolainen väki jatkaa aktiivista toimintaansa vaalien mentyäkin. Vasemmistoklubin kanssa samaan aikaan kokoontuivat ainakin Vasemmistoliiton turkulaiset perusjärjestöt Työn ja tutkimuksen vasemmistoyhdistys (Työtuvas) ja Vasemmistoyhdistys Tuikku, jotka yhdessä kokosivat varmaan saman verran aktiiveja kuin Klubikin.
____________________________________________________________________

Ei kommentteja: