Älä osta toriparkkia! - Ilmoittaudu ostoboikottiin!

Iloinen Asko

Iloinen Asko
Isä poikansa kuvaamana. Alkusyksy 2008.

maanantai 10. marraskuuta 2008

Toriparkkikansanäänestys etenee

Hanke kansanäänestyksen järjestämiseksi Turun toriparkista etenee jyrmyin askelin. Mukana on jo useita järjestöjä ja toimintaryhmiä sekä kymmeniä ihmisiä.

Keräsin itse viime perjantaina viisikymmentä (50) nimeä. Viikonloppu jäi väliin Helsingin matkan takia, mutta tänään on taas hyvä jatkaa nimien keräämistä.

Turun Sanomatkin otti jo asiaan kantaa pääkirjoituksessaan 8.11. ja muun muassa varoitti valtuutettuja sotkeutumasta kansanäänestyshankkeeseen. Toriparkista on kuulemma päätetttävä nykyisessä valtuustossa, koska "hallitusohjelmassa" on niin sovittu ja asia on "kypsä" päätettäväksi.

Miksi se on kypsä vasta juuri käytyjen kunnallisvaalien jälkeen? Miksei asiaa voitu päättää ennen vaaleja? Eikö sitten yhtä hyvin vasta uudessa valtuustossa? Kaiken tapahtuneen jälkeen kaikille turkulaisille on joka tapauksessa annettava mahdollisuus sanoa asiasta sanansa. Siksi kansanäänestys. Valtuustolla on sitten paljon varmempi perusta tehdä asiasta lopullinen päätös.

Varmempi kuin hyllyvälle kymmenien metrien savipatjalle suunnitellulla toriparkilla.

Kansanäänestyshanke järjestäytyy

Hankkeelle on avattu blogi: http://turuntoriparkki.blogspot.com/

Blogista voi muun muassa tulostaa itselleen nimienkeräyslomakkeen ja keräysohjeen.

Keräyskampanja kokoontuu avoimeen tapaamiseen seuraavan kerran lauantaina 15.11. kello 10-12 Nuorisotalon Vimman teatterissa, Aurakatu 16. Tilaisuus on avoin kaikille kansanäänestyshankkeeseen myönteisesti suhtautuville.

Nimen kansanäänestyksen toteuttamisen puolesta voi käydä allekirjoittamassa muun muassa Aurinkotehtaalla ma - pe 10 - 18, la 10 - 15, osoite on Kirkkotie 6-10, Ekotorin, takana alapihalla; tai Vihreiden toimistolla voi allekirjoittaa. Vähä Hämeenkatu 12a. Avoinna n. 9.30-17, jos joku on paikalla.

Täydet lomakkeet palautetaan mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään 31.1.2009 Maailmankauppa Aamutähteen, Eerikinkatu 5, 20100 Turku (avoinna ma–pe klo 10–18, la 11-15).

Ja mitä tällä puuhalla halutaan. Tässä aloitteen koko teksti:

”Me allekirjoittaneet vaadimme, että turkulaisten mielipiteen selvittämiseksi Turun Kauppatorin alle suunnitellun pysäköintilaitoksen rakentamisesta järjestetään kuntalain (17.3.1995/365) 30. §:n mukainen neuvoa-antava kunnallinen kansanäänestys. Kauppatorin asemakaava on alistettava kansanäänestykseen riippumatta Turun kaupunginvaltuuston jo mahdollisesti asiassa tekemistä päätöksistä.”
____________________________________________________________________

Ei kommentteja: