Älä osta toriparkkia! - Ilmoittaudu ostoboikottiin!

Iloinen Asko

Iloinen Asko
Isä poikansa kuvaamana. Alkusyksy 2008.

keskiviikko 19. marraskuuta 2008

Voima - Suomen paras, tai ainakin mielenkiintoisin yleislehti?

. . .

Luin taas lehteä. Tällä kertaa Voima-lehteä, bussissa matkalla töihin. Yksi linja-auton käytön tärkeistä eduista.

Voima-lehti on Suomen ehkä paras yleislehti. Tai ainakin mielenkiintoisin. Jotkin erityislehdet ovat joskus vielä kiintoisampia, esimerkiksi Sosiologia, mutta ne eivät voi koskaan kiinnostaa kaikkia. Voima voi, ainakin kaikkia, joita ylipäänsä voi kiinnostaa jokin muukin, kuin se, kuka putosi viimeksi BB:sta tai Idolsista.

Viime numerossa (9/2008 marraskuu) päätoimittaja Kimmo Jylhämö kirjoittaa otsikolla "Sosialismin aurinko nousee" muun muassa:

"Demokraattiseen sosialismiin kuuluisi se, että valtion omaisuuden hoitamisesta olisi olemassa selkeä politiikka, josta hyötyisi koko kansa, myös köyhät. Tietoisen politiikan puute taas pelaa aina pääoman pussiin. Vain selkeät periaatteet mahdollistavat poliittisen puuttumisen.

Vihreiden voitto kunnallisvaaleissa ei ollut täysi yllätys. Vihreiden oman linjan uskottavuus ja sen sisältö ovat kuitenkin hämärtyneet vallan sekoittuessa yhä selkeämmin kokoomukseen.

( ... )

Kokoomuslaisia emme ole, vihreiksi emme enää taivu - olkaamme siis sosialisteja."

Kuvastaako Voiman linjan kehitys jotenkin yleisemminkin nuore(hko)n älymystön suuntautumista? Alkavatko vihreät olla kohta passé eli menneen talven lätäköitä?

En ole kaikesta ja aina samaa mieltä Voimassa kirjoitetun kanssa. Mutta ei tarvitsekaan. Sekin on hyvää tässä lehdessä, että sen kanssa voi olla rakentavasti eri mieltä.
____________________________________________________________________

Ei kommentteja: