Älä osta toriparkkia! - Ilmoittaudu ostoboikottiin!

Iloinen Asko

Iloinen Asko
Isä poikansa kuvaamana. Alkusyksy 2008.

torstai 30. lokakuuta 2008

Bussilippuihin taas korotus? Vihreät hyväksyvät nytkin?

Heti vaalien jälkeen 3.

Turun joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte kaavailee bussilippuihin taas korotusta. Perustelu on se - paikkansa pitävästi - että kaupungin budjetissa ei varata tarpeeksi rahaa joukkoliikenteen alijäämän kattamiseen. Myöskään valtion tuen pieni kasvu ei korvaa puuttuvia varoja.

Vaje olisi ensi vuonna ehkä 1,8 miljoonaa euroa (koko joukkoliikenteen menot ovat 34 miljoonaa).
Nyt on mielenkiintoista nähdä, miten sosiaalidemokraatit ja joukkoliikenteen puolesta ohjelmassan liputtaneet vaalivoittajapuolue vihreät tulevat suhtautumaan mahdollisesti esille tulevaan lippujen hintojen korotukseen. Viimeksi vihreät kannattivat bussilippujen hintojen nostamista.
______________________________________________________________________

2 kommenttia:

SIS kirjoitti...

Jos jotain hyvää, niin Turussa joukkoliikenne toimii: et tarvitse omaa autoa, bussit kulkee! Se on hieno asia ja tavan toivoisi ulottuvan Turun ulkopuolellekin. Jos joukkoliikenne saadaan toimimaan, muutan oitis Turkuun ja käyn täällä periferiassa antamassa työpanokseni.
Ja niistä vaaleista: hyvä kun jaksoit painaa! Jos tämä joukkoliikenne saadaan kuntoon, lupaan äänestää sua ensi vaaleissa. jos siis elän.

SIS kirjoitti...

Korotuksia voi vastustaa, mutta julkinen liikenne siellä Turussa sentään pelaa! Toisin on täällä periferiassa. Eilen irtosi autosta pakoputki ja se on nyt huollettavana. Töihin pääsin, kun vaihdoin bussia ja odotin ensin 15 min Lokalahdella ja seuraava bussi jätti minut risteykseen, josta talsin rankkasateessa työpaikalle. Onneks oli kumisaappaat ja sateenvarjo! Ainoa murhe tässä on, että kotiin en julkisilla pääse. Eli ei tässä paljon voi yksityisautoilua vastustaa, se on nykyisin maaseudun elinehto. Jos tuo Uki-Turku raideliikenne saataisiin taan toimintaan, saisi Turku minusta asukkaan ja sinäkin ääneni seuraavissa vaaleissa.