Älä osta toriparkkia! - Ilmoittaudu ostoboikottiin!

Iloinen Asko

Iloinen Asko
Isä poikansa kuvaamana. Alkusyksy 2008.

tiistai 7. lokakuuta 2008

Samaan aikaan muualla: Obama johtaa

Senaattori Barack Obama johtaa melko selvästi Yhdysvaltojen presidentinvaalikampanjaa. Lokakuun 6:n päivä tietojen mukaan osavaltiokohtaiset mielipidetiedustelut lupaavat hänelle 329 valitsijamiestä, kun senaattori John McCainille on luvassa vain 194 valitsijamiestä. Pohjois-Carolinassa (15 valitsijamiestä) tilanne on tasan.

Koko maata käsittävät mielipidetiedustelut viittavat samaan suuntaan: Obaman johto on neljässä viimeisessä 7-12 prosenttiyksikköä, keskimäärin yli 8.

Lienee selvää, että yhä kiehuva talouskriisi saa amerikkalaiset etsimään tilanteen ratkaisijaa, ellei peräti pelastajaa, Obamasta. Hän pärjäsi myös ensimmäisessä vaaliväittelyssä McCainia paremmin, eikä jälkimmäisen varapresidenttiehdokas, kuvernööri Sarah Palin vakuuta muita kuin kaikkien oikeistolaisimpia.

Mitäs tämä meille kuuluu? Esimerkiksi siten, että se kenet amerikkalaiset valitsevat johtamaan maataan ulos talouskriisistä - ja samalla millä keinoilla - heijastuu melko nopeasti myös Suomeen ja jokaisen Suomen kunnan talouteen.

Maailma yhdentyy, Eskoseni - ja Essiseni! Maailma yhdentyy!

_________________________________________

Ei kommentteja: