Älä osta toriparkkia! - Ilmoittaudu ostoboikottiin!

Iloinen Asko

Iloinen Asko
Isä poikansa kuvaamana. Alkusyksy 2008.

keskiviikko 22. lokakuuta 2008

Demokratia on vaativa laji, mutta jazz antaa voimia

Minulla meni tänään puoli päivää vaalilautakunnan (jossa olen puheenjohtajana) asioihin. Enkä vieläkään ole tavoittanut kaikkia lautakunnan jäseniä voidakseni varmistaa, että he todella ovat tulossa sunnuntaina kello 8.30 paikalle. Sunnuntaina herätys odottaa viimeistään kello 6, jotta ehdin hakea äänestysluettelot heti kello 7 keskusvaalilautakunnasta ja matkustaa bussilla kaukaiselle itäisen Turun äänestysalueelle.

Ja kaikki tämä, jotta siellä ihmiset voivat äänestää jotakuta muuta kuin minua! No ei, tosiasiassa kaikki tämä on hienoa. Demokratia toimii. Ihmiset ovat mukana vapaaehtoisesti, tai nimellisellä palkkiolla, joka ei vastaa alkuunkaan kaikesta puuhasta koituvaa huolta ja vaivaa.

Vaalilautakunnn asioiden takia en ehtinyt tänä aamuna jakamaan puolueen, Vipun ja omia mainoksiani, kuten olin suunnitellut. Aamu olisi sään puolesta vielä ollut siihen mitä otollisin. Nyt käytän jakohommiin huomisen alkuillan. Tänään opetan varttia vaille yhdeksään aikuisia lähihoitajaopiskelijoita Kaarinass.

Sen jälkeen menen jazzklubi Monk'iin, jossa soittaa amerikkalainen Jonathan Kreisberg trio. En voi kuitenkaan päästää iltaa venymään liian pitkään, koska seuraava opetusryhmä odottaa taas torstaiaamuna kello 8.15. Eikä sen (kuten ei minkään muunkaan) ryhmän nuorten eteen voi mennä tukka pystyssä, silmät punoittaen ja ajatukset harhaillen. Mutta siis, Monkissa minut voi tavata. Suosittelen! Tarkoitan nyt ennen kaikkea jazzia.

Jazz voi tehdä jopa onnelliseksi ja ainakin se rauhoittaa - ellei sitten kiihdytä voimia antavalla tavalla.
______________________________________________________________

Ei kommentteja: